dinsdag 28 januari 2014

Miami Heat heeft zondag in een herhaling van de NBA-finale van vorig seizoen een simpele zege geboekt op San Antonio Spurs. De regerend kampioen won in eigen huis met 113-101.
Het duel in de AmericanAirlines Arena was de eerste officiële ontmoeting tussen de Heat en de Spurs sinds Miami op 20 juni 2013 in een beslissende zevende wedstrijd tegen de ploeg uit San Antonio het tweede kampioenschap op rij veiligstelde.
De thuisploeg kreeg voor de wedstrijd goed nieuws te horen, want Dwyane Wade was weer fit genoeg om te spelen. De shooting guard, die gemiddeld bijna negentien punten per wedstrijd maakt dit seizoen, miste de laatste vier duels vanwege pijn aan zijn knie. Wade begon nog wel op de bank.
De beslissing in het duel viel in het derde kwart. Bij rust leidde Miami al met 58-50 en in de twaalf minuten daarna bouwde de nummer twee van de Eastern Conference die voorsprong, ondanks foutenlast voor vedette LeBron James, uit naar twintig punten: 91-71.
In het vierde en laatste kwart was de wedstrijd gespeeld en konden de sterren van beide teams vanaf de bank toekijken hoe de reserves de partij volspeelden.

Bosh

Chris Bosh was de meest productieve speler van de wedstrijd. De center van de Heat miste maar één van zijn tien schoten en maakte 24 punten. James droeg achttien punten bij, terwijl Wade in bijna 24 minuten uitkwam op acht punten. Bij San Antonio kwam Tim Duncan in slechts 24 minuten tot 23 punten.
Spurs-coach Gregg Popovich zal met name teleurgesteld zijn in zijn verdediging. Miami had een schotpercentage van liefst 58,1%.
De Spurs staan tweede in het Westen met 33 zeges en elf nederlagen. Miami heeft nu 32 overwinningen en twaalf verliesbeurten.